İşleyiş

İşleyiş

1. Özgeçmiş oluşturma
Kızılay Kariyer sitesinde "Özgeçmiş Bırak" butonu ile kaydınızı yapabilirsiniz. Özgeçmiş oluştururken fotoğraflı, iletişim bilgileri doğru, detaylı ve en az iki referans yazılmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

2. Başvuru
Adaylar sistem üzerinde kendine uygun bulduğu 3 pozisyona başvuru yapabilir. Başvurularını dilediği zaman değiştirebilir. Kızılay Kariyer portali aynı zamanda kariyer portali olarak hizmet verdiği için uygun pozisyonlara başvurunuz olmasa dahi çağırılabilirsiniz.

3. Değerlendirme
Kızılay Kariyer ofisi başvurunuzu değerlendirir. Olumlu bulunan adaylar için "Kişilik testi" ile birlikte mülakat daveti yapar. Aday, Türk Kızılayı uzman ekibi ile görüşür. Ekibin mülakatına göre aday olumlu veya olumsuz değerlendirilerek bütün notları sistem üzerinde tutulur.

4. Olumsuz Değerlendirilmesi
Aday pozisyon için olumsuz değerlendirilmişse bu Türk Kızılayı'na girme şansını kaybettiği anlamına gelmez. Sisteme kayıtlı bütün adaylar her zaman için mülakata çağırılabilir.

5. Olumlu Değerlendirilmesi
Olumlu bulunan adaylar Türk Kızılayı'nın yetkilileri ile ikinci görüşmeye çağrılır. İkinci görüşmenin sonunda da başarılı olan adaylar uygun görülen pozisyonda çalışmaya başlar.